nieuws

Vloersysteem voor renovatie monumenten

bouwbreed Premium

Conserduc/Renofors met hoofdvestiging in Made heeft een nieuw vloersysteem geintroduceerd voor monumentale panden waarin de maximale vloerbelasting dreigt te worden overschreden als ze een andere bestemming krijgen. Het RenoCon-systeem zorgt voor een toename van het eigen gewicht van slechts 0,3 tot 0,4 kN per vierkante meter.

Uitgangspunt van het systeem is de handhaving van de oorspronkelijke moerbalken en kinderbinten. Na het maken van een statische berekening wordt een balkverzwaring van epoxy kunsthars en glasvezelwapening aangebracht, evenals bij het Beta-polymeerchemische restauratiesysteem van het bedrijf. Een gelamineerde dragende ligger wordt vervolgens zodanig ingebed in de epoxykunsthars dat daarmee de aan te brengen vloer tevens horizontaal wordt uitgevlakt.

Op de kinderbintlaag wordt een pakket isolerend materiaal en een brandvertragende plaat gelegd. Vervolgens wordt de vrijdragende RenoCon vloer gelegd die bestaat uit gelamineerd vuren, grenen of lariks. Deze vloer, van wand tot wand, is in feite de afwerkvloer. Tussen de vloer en de dragende constructie kan het leidingwerk worden weggewerkt.

Reageer op dit artikel