nieuws

Veehouder houdt nieuwbouw in Riel niet tegen

bouwbreed

Rechter Dolman van de Raad van State in Den Haag heeft geweigerd om op verzoek van veehouder C.A.J.M. de Rooy het bestemmingsplan Vier Kwartieren II te schorsen. Op basis van dit bestemmingsplan ke bij de kern Riel zo’n 100 woningen gebouwd worden.

Een deel van de woningen komt binnen de zogenoemde stankcirkel van de veehouderij te staan. Een stankcirkel is een figuurlijke cirkel rond een bedrijf waarbinnen het bedrijf te ruiken zal zijn. Omdat er binnen de stankcirkel van het bedrijf De Rooy wordt gebouwd, zullen de uitbreidingsmogelijkheden van de veehouderij ernstig worden beknot.

De Rooy is al lange tijd bezig een bedrijfsverplaatsing rond te krijgen. Hij zit momenteel aan de Kerkstraat en heeft grond aangekocht aan de Vijfhuizenbaan. De verplaatsing is een kostbare zaak. De veehouder vindt dat de gemeente op de een of andere manier zal moeten bijspringen. Hij wilde de nieuwbouw tegenhouden totdat hij met de gemeente rond is.

De rechter heeft in de door De Rooy aangedragen argumenten geen aanleiding gezien het gewraakte bestemmingsplan te schorsen.

Reageer op dit artikel