nieuws

Uta-scholing volgens cao verloopt gunstig

bouwbreed Premium

Vijftien van de 17 deelnemers in Hengelo aan het scholings- en werkervaringspo voor uta-functies hebben de opleiding tot calculator officieel; afgesloten. Slechts een deelnemer haakte af; een stapte over naar een andere opleiding.

De opleiding door het Breuer Institute uit Zwolle, in opdracht van de stichting Bouw-Vak-Werk, maakt deel uit van de plannen om in totaal 250 langdurig werklozen, 50 allochtonen en 40 gedeeltelijk arbeidsgeschikten op te leiden tot een uta-functie. Partijen bij de uta-cao zijn dat overeengekomen.

In de gemeente Utrecht werd eenzelfde po met zeventien deelnemers afgerond. Op andere plaatsen zijn nog twaalf trajecten in uitvoering. In de loop van dit jaar wordt in nog vier gebieden van de Regionale Arbeidsbemiddeling met dit soort opleidingen een begin gemaakt.

Bij de werving voor het scholings- en werkervaringspo Uta-cao werken Arbeidsvoorziening, GAK en SFB met elkaar samen. Het werk wordt voor een gedeelte gefinancierd

Reageer op dit artikel