nieuws

Uitspraken Geelhoed vragen opheldering

bouwbreed

De fractie van GroenLinks in de Tweede Kamer wil opheldering over een uitlating van topambtenaar Geelhoed, die binnenkort de rechterhand wordt van premier Kok.

In een overleg met andere topambtenaren heeft Geelhoed volgens het Algemeen Dagblad gezegd, dat geld voor “groene investeringen net zo goed in de Noordzee kan worden gegooid”. Dat soort investeringen zou te weinig bijdragen aan werkgelegenheid, bereikbaarheid en het oplossen van de problemen van de grote steden.

Kamerlid Marijke Vos wil van VVD-minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) en PvdA-minister De Boer (Milieu) weten of ze hierover in een onderlinge pennenstrijd verwikkeld zijn. Geelhoed, nu nog secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken, zou zijn omstreden uitlatingen gedaan hebben tijdens overleg met andere top-ambtenaren ter voorbereiding van de begroting voor volgend jaar.

Geelhoed ontkent overigens dat hij de gewraakte uitlatingen heeft gedaan. Hij vindt dat milieu-investeringen wel degelijk een bijdrage ke leveren aan het oplossen van de milieuproblematiek. Wel heeft hij er in het bewuste overleg voor gewaarschuwd dat je met milieu-investeringen alleen de problematiek niet kunt oplossen.

Reageer op dit artikel