nieuws

Software voor ‘Bouwen Nieuwe Stijl’

bouwbreed Premium

Het internationale computerbedrijf Unisys heeft na een uitgebreide inventarisatieronde onder Europese bouwbedrijven een reeks softwareprogramma’s ontwikkeld onder de naam Prospero, waarmee de bouw tot een bouwbrede samenwerking kan komen.

De ronde langs de verschillende grote bouwers in Europa, waaronder in Nederland BAM, TBI-holding en ERA-bouw, en Boskalis Westminster, leidde tot een lijst met verlangens en opmerkingen. Dit onderzoek gecombineerd met de ervaring die men in Groot-Brittannie al had in de bouw, is de aanleiding geweest om Prospero te ontwikkelen. Daarbij is men niet over een nacht ijs gegaan. Alle sectoren van de bouw ke zich er in vinden en dat geldt ook voor de plaats waar de bedrijvigheid is. Het programma kan zowel op de bouwplaats als op het hoofdkantoor worden gebruikt en ook een rol spelen in de communicatie tussen beide plaatsen.

Terwijl Nederlandse bouwers het in de vereniging ‘Bouwen Nieuwe Stijl’ nog hoofdzakelijk bij praten over samenwerking hielden, werd in Engeland de koe bij de horens gevat. Deze software-ontwikkeling kan de samenwerking in de bouw bijzonder van dienste komen.

Unisys is van plan vier voorlichtingsbijeenkomsten in Nederland te houden en zal daarvoor bouwers uitnodigen.

Zie ook pagina 7: Bouwbrede automatisering

Reageer op dit artikel