nieuws

SOB Alkmaar krijgt nieuw onderkomen

bouwbreed

De dienst Stadsontwikkeling en Beheer (SOB) van de gemeente Alkmaar krijgt een nieuw onderkomen in Alkmaar. De gemeente is voor dit po een overeenkomst aangegaan met poontwikkelaar Mabon te Rijswijk. Mabon is eigenaar van de grond op de beoogde bouwlocatie. De nieuwbouw kost circa f. 20 miljoen en moet in 1999 gebruiksklaar zijn.

Het huidige onderkomen van de dienst SOB is momenteel verspreid over twee locaties wat niet doelmatig is. Deze locaties zijn te klein en voldoen niet meer aan de Arbo-eisen. .

Het masterplan bestaat uit twee delen. Het eerste deel betreft de nieuwbouw aan het Kanaalschiereiland. Door middel van een poortgebouw over de weg wordt het SOB-pand verbonden met het gebouw van de dienst Welzijn. Het masterplan biedt ook ruimte voor bouwvolume bij het gebouw van Welzijn. De gemeente heeft daar nog geen concrete plannen voor.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels