nieuws

Slimme noviteiten nuttig voor leidingwerk

bouwbreed

Airco Vent heeft een aantal ‘slimme’ noviteiten in zijn leveringsprogramma opgenomen, zoals leidingen voorzien van maatvoering, een speciale elleboog voor goten waarin leidingen zijn onder te brengen en een aparte ophangbeugel. Kenmerkend voor deze vindingen is, dat ze eenvoudig zijn en heel praktisch.

Op de rol van de met polyethyleen geisoleerde leidingen, is een meter maatverdeling gedrukt. Daardoor kan de installateur de leidingen direct op de vereiste lengte afzagen of knippen. Hij hoeft daardoor niet eerst de leidingen af te rollen en op te meten. De dikte van de isolatie van de leidingen van Aircovent BV te Rotterdam varieert van 9 mm tot en met 20 mm, afhankelijk van het toepassingsgebied en de diameter van de koperleidingen. De leidingen zijn op rol te leveren in 4, 20 of 30 meter, afhankelijk van het type leiding.

Verder beschikt het bedrijf over twee nieuwe kunststof ellebogen voor toepassing bij het installeren van leidinggoten van kunststof. Het betreft een elleboog voor horizontale en voor verticale gootuitvoering. De horizontale is in vier en de verticale in twee typen te leveren en in de twee kleuren ivoor en bruin.

De ellebogen zijn beide via klikken, in verschillende hoeken te zetten, zodat grote vrijheid bestaat in de montage van de kabelgoten.

Speciaal is ook een nieuwe ophangbeugel. Het speciale zit hem in de eenvoud en doeltreffendheid van de beugel. Hij dient voor het ophangen van de eerder vermelde geisoleerde leidingen. Deze zijn er eenvoudig in te leggen, waarna ze zijn te borgen door een eenvoudige haakverbinding. De bovenkant van de beugel is namelijk vanuit het plaatmateriaal zelf in haakvorm gestanst. Door de schuine stand van de bovenkant van de beugel, klemt de haak zich door het gewicht van de leidingen vanzelf vast aan het draadeind. Door de schroefdraad op het draadeind is de beugel op elke willekeurige hoogte aan te haken. Dat maakt, dat de leidingen heel flexibel ke worden opgehangen. Dat gebeurt in de regel boven verlaagde plafondsystemen. De haak is door het bedrijf in meerdere maten leverbaar, afhankelijk van het aantal kabels dat moet worden opgehangen.

Elleboog voor horizontale gootophanging in meerdere standen knikbaar, waardoor goten onder elke gewenste hoek zijn te monteren.

Ophangbeugel voor leidingen op elke hoogte aan draadeind te hangen.

Reageer op dit artikel