nieuws

Shell Solar Energy breidt capaciteit zonnepanelen fors uit

bouwbreed

Shell Solar Energy uit Helmond gaat de productiecapaciteit van zonnepanelen fors uitbreiden. In september wordt een productielijn in gebruik genomen waardoor de huidige productie van 8000 vierkante meter wordt opgevoerd tot 25.000 vierkante meter. Dat vertegenwoordigt 2,5 megawatt piekvermogen. Met de investering is circa f. 6,5 miljoen gemoeid.

Shell Solar Energy, sinds begin deze maand de nieuwe naam voor R en S Renewable Energy Systems, start binnenkort ook een haalbaarheidsstudie naar technieken die de massafabricage van zonnecellen en zonnepanelen goedkoper ke maken. De studie richt zich zowel op het verhogen van het rendement van zonnecellen als op nieuwe productieapparatuur. Het onderzoek wordt uitgevoerd samen met het Energie Onderzoek Centrum en de Katholieke Universiteit Nijmegen in het kader van het EET-overheidsporogramma (Economie, Ecologie en Technologie).

Reageer op dit artikel