nieuws

Schutterswei dicht wegens verbouwing

bouwbreed

Het huis van bewaring Schutterswei in Alkmaar gaat vanaf 1 september een half jaar dicht. In die periode wordt de 113 jaar oude gevangenis voor f. 8 miljoen gemoderniseerd en wordt het aantal cellen uitgebreid van 96 naar 108. Schutterswei, dat enkele jaren geleden nog op de nominatie stond om te worden gesloten, blijft in elk geval tot 2015 open.

De twaalf extra cellen die Schutterswei krijgt, compenseren voor een deel de 38 cellen die per 1 januari in Alkmaar waren ingeleverd door de sluiting van huis van bewaring Bergerhout.

Volgens directeur E. Terpstra van Schutterswei is het “zeer bijzonder” dat een huis van bewaring een half jaar sluit vanwege een renovatie. De gedetineerden worden tijdens de verbouwing ondergebracht in andere huizen van bewaring.

Reageer op dit artikel