nieuws

Schroefautomaat ook nagelapparaat

bouwbreed Premium

Duo-Fast Benelux BV te Dordrecht introduceert twee nieuwe bevestigingsmachines, te weten de schroefautomaat RD-100 en het afwerknagelapparaat SFN-50EX.

Het automatisch verwerken van schroeven op plastic banden is de laatste jaren een normaal verschijnsel in de bouwwereld geworden. Duo-Fast vervulde jarenlang een voortrekkersrol met de TD-162 schroefmachine, die nog steeds een gewaardeerde kracht is. Daarnaast levert men nog de RD-700. Beide apparaten zijn geschikt voor o.a. de timmerindustrie en de houtskeletbouw. Op basis van de vraag op de bouwplaats om een minder robuust apparaat, omdat er niet continu mee geschroefd wordt, heeft Duo-Fast de RD-100 ontwikkeld, een snelle handzame schroefautomaat voor schroeven van 10 tot 55 mm.

Het nieuwe Duo-Fast model SFN-50 EX is een pneumatisch afwerknagelapparaat voor een groot aantal afwerktoepassingen. Dit apparaat levert hoge prestaties, gecombineerd met een gewicht van slechts 1,1 kg.

De SFN-50- EX verwerkt afwerknagels van de 44-serie tot en met 50 mm in lengte. De breedte van de kop is slechts 2,1 mm waardoor een vrijwel onzichtbare bevestiging ontstaat. De regelbare diepte-instelling in combinatie met het lange neusstuk (voor moeilijk bereikbare plaatsen) garanderen een perfecte afwerking en een optimaal gebruiksgemak.

Doordat de lucht die gebruikt wordt voor het inslaan van de nagel, gedeeltelijk wordt teruggevoerd, gebruikt dit apparaat beduidend minder lucht. Door dit ontwerp ‘blaast’ de SFN-50 EX veel minder hinderlijke lucht, terwijl hij tegelijkertijd krachtiger is bij een lager geluidsniveau.

Voor het werk op de bouwplaats waarmee niet continu geschroefd wordt heeft Duo-Fast de schroefautomaat RD-100

Reageer op dit artikel