nieuws

Scheemda weer in de fout met verlenen bouwvergunningen

bouwbreed Premium

De gemeente Scheemda heeft opnieuw bouwvergunningen afgegeven in strijd met de Wet op de Ruimtelijke Ordening en de Woningwet. Eind 1994 had de provincie ook al onregelmatigheden geconstateerd en had de gemeente beterschap beloofd.

Uit een onderzoek van de vrom-inspectie Noord blijkt dat in 1995 en 1996 bij 82 bouwvergunningen in 32 gevallen opnieuw de wet is overtreden. Negen bouwvergunningen werden afgegeven zonder de noodzakelijke Verklaring van geen bezwaar. Verder zijn 21 bouwvergunningen voor woningbouw afgegeven op grond van een nog niet in werking getreden bestemmingsplan, zijn 12 woningen meer binnen een bestemmingsplan gebouwd dan mogelijk was en zijn vier bouwvergunningen verleend voor woningen waarin de provincie een verklaring van geen bezwaar had geweigerd.

De gemeente is nu onder curatele gesteld van de inspectie Noord die preventief toezicht gaat houden bij bouwaanvragen die afwijken van geldende bestemmingsplannen.

Reageer op dit artikel