nieuws

Referendum over metro op 25 juni

bouwbreed Premium

De Amsterdamse gemeenteraad heeft bepaald dat op 25 juni een referendum wordt gehouden over de ondergrondse Noord-Zuidlijn. Op die dag mogen de stadsbewoners weer naar de stembus. Dit keer om een oordeel te geven over de ondergrondse Noord-Zuidlijn.

De metro moet Amsterdam-Noord met Amsterdam-Zuid (WTC) verbinden. In de toekomst moet hij worden doorgetrokken naar Purmerend in noordelijke, en Schiphol in zuidelijke richting. De aanleg van het eerste traject kost ongeveer f. 2 miljard.

De initiatiefnemers hadden voorkeur voor een referendum op 11 juni, in verband met de Eurotop en de schoolvakanties. Het gemeentebestuur wijst dat af. De Eurotop is op 25 juni al afgelopen en de schoolvakanties beginnen pas drie dagen erna.

Evenals dat over IJburg is het referendum over de metrolijn een correctieve. Dat betekent dat de kiezers het besluit van de gemeenteraad om de verbinding aan te leggen, ke afkeuren.

Reageer op dit artikel