nieuws

Protestmars tegen verharding zandpad

bouwbreed Premium

De vereniging van vrije wandelaars NEMO gaat demonstreren tegen het plan van het samenwerkingsverband Twente om in de regio tachtig kilometer aan zandpaden te verharden. Op 23 maart wordt er in samenwerking met Nivon Slaw en Te Voet een tien kilometer lange protestwandeling rond Oldenzaal gehouden.

De Regio Twente wil de paden verharden en deels voorzien van een asfaltlaag. Dat kost naar schatting f. 10 miljoen. Volgens de NEMO verstoren asfaltlinten het Twentse landschapspatroon en worden ook de ecologische functies van de paden bedreigd. De Regio Twente is verantwoordelijk voor het onderhoud van driehonderd kilometer aan paden. Volgens een woordvoerder van het samenwerkingsverband moet de verharding de kwaliteit van de paden verbeteren. Bovendien gaan na het aanbrengen van harde laag de onderhoudskosten omlaag. Verder zou ook het toerisme bij de verhardingen welvaren. De NEMO deelt die mening niet. “Met name de fervente wandelaar raakt door de asfalteringsdrift steeds verder achterop”, vindt een woordvoerder.

Reageer op dit artikel