nieuws

Popzaal Tivoli gaat naar Vredenburg

bouwbreed

De Utrechtse popzaal Tivoli overweegt na 2000 te verhuizen naar een locatie naast Muziekcentrum Vredenburg. Tivoli wil voornamelijk weg van de Oudegracht wegens verkeers- en geluidsproblemen. Als alles volgens plan verloopt is het nieuwe muziekcomplex in 2002 gereed.

Vredenburg breidt in de voorlopige plannen uit van een naar twee zalen, Tivoli gaat naar een daarvan. De popzaal fuseert niet met Vredenburg, maar behoudt de eigen naam en identiteit. De hele operatie gaat ruim f. 80 miljoen kosten. De f. 70 miljoen voor de verbouwing van Muziekcentrum Vredenburg is opgenomen in de exploitatie van het Utrecht Centrum Po (UCP), een plan voor vernieuwing van het Utrechtse centrum.

De ongeveer f. 12 miljoen voor de verhuizing van Tivoli zijn echter nog niet bij elkaar. Deze kosten zijn niet opgenomen in de begroting van het UCP, omdat het plan pas onlangs tot stand is gekomen.

Vredenburg en Tivoli hebben geen vrees om elkaars concurrent te worden. Directeur P. Smids van Muziekcentrum Vredenburg verwacht juist eerder een stimulans. “Bands die te klein zijn voor de grote zaal in Vredenburg (2200 plaatsen) ke in Tivoli terecht (1250 plaatsen) en andersom.”

Directeur D. te Winkel van Tivoli wil met een tweede zaal (ongeveer 350 plaatsen) inspelen op de huidige toenemende belangstelling voor evenementen met een combinatie van muziek, literatuur en theater, het zogenoemde cultureel funshoppen. “Misschien ke we in de toekomst af en toe met Vredenburg een indoorfestival organiseren.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels