nieuws

Plaatsen prefab dakterras kost zeer weinig tijd

bouwbreed Premium

Wanit Universal GmbH te Dessau in Duitsland levert geheel geprefabriceerde dakterrassen. Het plaatsen en afwerken van zo’n terras, dat onder de naam ‘Formalog’ op de markt wordt gebracht, kost zeer weinig tijd. Het duurt volgens een toelichting slechts een uur of vier. Als een vergelijkbaar terras ter plaatse wordt uitgevoerd, kan dat vele dagen of zelfs enkele weken duren.

De kuip van het prefab terras is vervaardigd van vezelversterkte kunststof. Hij wordt met stucwerk afgewerkt. De terrassen worden geproduceerd door Faserverstarkte Kunststoffe GmbH (FVK) te Dessau. Ze zijn voorzien van isolatie, dampremming, keramische- of betontegels en een rooster voor de hemelwaterafvoer. In het element worden van fabriekswege bijvoorbeeld een deur en een venster of een dubbele schuifdeur opgenomen.

Het gebruik van een geprefabriceerd dakterras bespaart niet alleen veel tijd, het biedt ook zekerheid over de waterdichtheid. De details zijn zodanig, dat er geen lekkage voor kan komen. Het hemelwater wordt via een leiding onder de pannen afgevoerd. De kleur van het prefab dakterras kan aan die van de dakpannen worden aangepast. De maten worden in overleg met de fabrikant vastgesteld.

Reageer op dit artikel