nieuws

Nieuwe vakbeurs voor klein transport in RAI

bouwbreed Premium

De mogelijkheden voor het goederenvervoer met een B- of B/E-rijbewijs staan centraal op de vakbeurs Klein Transport die van 21 tot 24 maart 1997 in de RAI wordt gehouden. Deze nieuwe vakbeurs is met name gericht op het midden- en kleinbedrijf.

De beurs telt bijna 90 exposanten. Naast aanbieders van aanhangwagens, carrosserieen, bestelauto-inrichtingen en toebehoren is er op de Klein Transport RAI 97 ook ruimte ingericht voor leveranciers van aanverwante diensten zoals leasing. De beurs wordt georganiseerd door Amsterdam RAI in nauwe samenwerking met de afdeling Speciale Voertuigen van de RAI Vereniging.

Juist omdat het bij de Klein Transport RAI gaat om het bieden van ‘oplossingen op maat’ treffen de bezoekers op de beurs niet de standaard bestelauto’s aan. De auto’s die op de beurs staan zijn steeds toegespitst op een bepaalde toepassing.

Sinds enkele jaren biedt het B-rijbewijs niet automatisch de mogelijkheid om met een aanhangwagen te mogen rijden. Om inzicht te geven in de consequenties van deze maatregel wordt op de Klein Transport RAI een informatiestand ingericht waar precies wordt aangegeven wat wel en niet kan met een B-rijbewijs en waarvoor een B/E-rijbewijs noodzakelijk is.

Laad- en loskranen verhogen de voertuig-efficiency in grote mate. Dank zij een goede kraan op de auto kan er sneller worden gelost en geladen.

Op het speciale Kranenpaviljoen op de Klein Transport RAI wordt aandacht geschonken aan het veilig gebruik van laad- en loskranen en het juiste periodieke onderhoud.

Om verzekerd te zijn van een juist onderhoud heeft de RAI Vereniging vorig jaar een periodieke keuring ingevoerd. Het Kranenpaviljoen staat geheel in het teken van het RAI/SGS Autolaadkranenkeur. Naast kranen worden op de beurs ook laadkleppen getoond.

Goed onderhoud

Bedrijven die dag in, dag uit gebruikmaken van hun autopark moeten ke rekenen op hun vervoermiddelen. Stilstand als gevolg van achterstallig onderhoud of reparaties kost direct geld. In het BOVAG-paviljoen op de Klein Transport RAI wordt duidelijk gemaakt wat men van een BOVAG-garagebedrijf mag verwachten. In het paviljoen wordt een modelwerkplaats opgesteld.

Duidelijk wordt dat BOVAG-ondernemers beschikken over de vakbekwaamheid en apparatuur om een probleemloze inzet van de transportmiddelen te ke garanderen.

Tijdens de eerste dagen van de Klein Transport RAI, vrijdag 21 en zaterdag 22 maart, wordt elders in de RAI de vakbeurs voor garage-uitrusting, gereedschappen, onderdelen en accessoires, Autovak 97, gehouden. Bezoekers aan de Klein Transport RAI ke met hun toegangsbiljet ook deze tentoonstelling bezoeken.

De beurs is op vrijdag 21 maart doorlopend geopend van 10 tot 22 uur; de overige dagen van 10 uur tot 17 uur. De toegangsprijs bedraagt f. 17,50.

Reageer op dit artikel