nieuws

Muidense aannemer hoeft geen dubbel glas te plaatsen

bouwbreed Premium

Het gemeentebestuur van Muiden hoeft aannemer J. Lakeman uit Muiden niet te dwingen dubbel glas te plaatsen voor de ruiten van zijn bedrijfsruimte aan de Herengracht. Dat heeft rechter mevrouw J. Leyten van de Raad van State in Den Haag bepaald.

Omwonenden hadden daarop aangedrongen omdat Lakeman onaanvaardbare geluidsoverlast zou veroorzaken. Het gemeentebestuur geeft toe dat Lakeman zo nu en dan goed te horen is, maar dat zijn steeds korte perioden. Op grond van de wet zou vanwege deze geringe tijdsduur geen dubbel glas geeist ke worden, vond ook de rechter.

De voorziening zou de aannemer drie- tot vierduizend gulden gaan kosten. De verhoudingen tussen de omwonenden en de aannemer zijn vrij gespannen. Hoewel het wettelijk niet vereist is, vond een woordvoerder van de gemeente het vorige week tijdens de behandeling van de zaak wel een goed idee als de zelfstandige dubbel glas plaatst; al is het alleen maar om in figuurlijke zin de kou uit de lucht te nemen.

Reageer op dit artikel