nieuws

Minimumeisen voor duurzaam hout vastgesteld

bouwbreed

Keurmerken voor duurzaam geproduceerd hout moeten aan minimumeisen voldoen.

Dit blijkt uit een notitie van de vier ministeries aan de Tweede Kamer, waarin de eisen zijn opgenomen. Die hebben betrekking op de beoordeling van het bosbeheer, de opzet van het bosbedrijf, het certificeringssysteem en de procedure die wordt gevolgd bij het vervoer van het hout van bos naar consument.

De vier ministeries hebben de minimumeisen vastgesteld om duurzaam bosbeheer te bevorderen en de consument zekerheid te verschaffen dat hout duurzaam geproduceerd is.

De minimumeisen sluiten nauw aan bij de criteria van de internationaal opererende Forest Stewardship Council (FSC). Ook certificaten die niet door de FSC zijn uitgegeven maar wel voldoen aan de minimumeisen, komen ook voor een keurmerk in aanmerking.

In de notitie komen ook andere instrumenten ter bevordering van duurzaam geproduceerd hout aan de orde. Daarbij gaat het onder meer om stimuleringsmaatregelen als de Groene Hypotheek, de regeling groen beleggen en het gebruik van duurzaam hout door Rijksgebouwendienst en Rijkswaterstaat.

Reageer op dit artikel