nieuws

Maastrichtse Staargebouw wijkt voor woningen

bouwbreed

Het Staargebouw, in het oude centrum van Maastricht, is nagenoeg gesloopt. Protesterende bewoners lieten een jaar geleden na om tegen de afgegeven sloop- en bouwvergunning in verweer te gaan. Op de vrijkomende kavel, tussen de Bouillonstraat, Papenstraat en het Henric van Veldekeplein zal Wilma Bouw voor de zomervakantie beginnen met de bouw van 25 appartementen. Naast een passage met ruimte voor ateliers op de begane grond komt er ondergrondse parkeerruimte voor de bewoners.

De zeven verdiepingen tellende woontoren is ontworpen door de Belgische architect Charles Vandenhoven. Voordat met de bouw begonnen wordt krijgen archeologen drie maanden de tijd voor oudheidkundig onderzoek.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels