nieuws

Kunststof damwand past in natuurlijke omgeving

bouwbreed

Behalve ongevoelig voor corrosie of rot is het C-LOC damwandprofiel van Crane Platics ook een omgevingvriendelijk product. Dit uit kunststof vervaardigde profiel laat zich uitstekend gebruiken waar een keer- of scheidingswand, beschoeiing of andere vorm van grondstabilisering gewenst is.

Het S-vormige damwandprofiel is voorzien van een C-slot dat een goede verbinding vormt tussen de profielen onderling en waarvan de waterdichtheid vergroot naarmate de druk achter het damwandscherm toeneemt.

De C-LOC damwand laat zich door zijn geringe gewicht niet alleen gemakkelijk hanteren, de sterkte van het kunstof materiaal is dusdanig dat installatie op dezelfde wijze kan gebeuren als van een stalen of houten damwand.

Heien, trillen, drukken of spuiten elke methode van inbrengen is mogelijk. Door zijn klei-kleurige oppervlak biedt een scherm van C-LOC profielen een aantrekkelijk aanzien dat met de landschappelijke omgeving harmonieert. Marina’s en golfterreinen zijn locaties waar dit damwandprofiel dan ook frequent toepassing vindt. De C-LOC damwandplank maakt sinds kort deel uit van het leveringsprogramma van NDC Nederlandse Damwand Centrale BV, Fijnaart.

Een uit C-LOK kunststof damwand geconstrueerde grondkering in een golfterrein geeft weinig verstoring van de natuurlijke omgeving.

Reageer op dit artikel