nieuws

Kroonprins krijgt boek over Manhattan aan de Maas

bouwbreed

Prins Willem Alexander neemt op donderdag 3 april, als hij in Rotterdam officieel de Wilhelminahof opent, het eerste exemplaar van een fotoboek over De Kop van Zuid in ontvangst.

In het boek, ‘Kop van Zuid, Rotterdam dynamische stad’ geheten, is de ontwikkeling van het gebied in beeld gebracht. Dat gebeurt onder andere aan de hand van historische foto’s uit de bestanden van de Gemeentelijke Archiefdienst Rotterdam en het Nederlands Fotoarchief in de Maasstad. Het boek laat verder het hedendaagse ‘Manhattan aan de Maas’ en de bouwactiviteiten aldaar zien middels foto’s van onder anderen Maarten Corbijn, Joop Reyngoud en Thijs Wolzak. Het boek kent een Nederlandse en een Engelse editie. De historische inleiding is van Jan Oudenaarden.

Reageer op dit artikel