nieuws

‘Kosten invoering Euro aftrekbaar’

bouwbreed

Bedrijven moeten kosten die zij maken bij de invoering van de Europese eenheidsmunt, de euro, ke aftrekken van de winst. De voorzitter van de ondernemersorganisatie VNO-NCW, Blankert, schrijft dat in een brief aan staatssecretaris Vermeend van Financien. De werkgeversvoorman dringt aan op een soepele opstelling van de belastingdienst.

Veel ondernemingen reserveren nu al geld voor toekomstige, extra euro-uitgaven. Normaal gesproken gelden dergelijke voorzieningen op de balans niet als kosten die in mindering gebracht ke worden op de winst. Zij leiden dus niet tot een lagere belastingaanslag.

Volgens Blankert vallen de desbetreffende reserveringen onder het zogenoemde “goed koopmansgebruik”. Zulke voorzieningen mogen weer wel worden afgetrokken. Hij vraagt de staatssecretaris dan ook zo spoedig mogelijk duidelijk te maken of de “fiscale reserveringen” gevormd ke worden.

Reageer op dit artikel