nieuws

Kop dakdoorvoer Venduct aerodynamisch gevormd

bouwbreed Premium

Klober heeft twee nieuwe producten op de markt gebracht. Het betreft de ‘Venduct’ een ventiliatiedakdoorvoer met een hoge capaciteit en de ‘Vent-Fix’ een flexibele ventilatiebuis voor aansluiting op de ventilatie dakdoorvoer. Het meest opvallend aan de Venduct is de aerodynamische vorm van de kop van de ventilatiedakdoorvoer. Deze dakdoorvoer met aansluitingen voor buizen met een diameter van 100 en 125 mm, is uitgebreid getest in een windtunnel. In de kop is een luchtgeleidingsprofiel opgenomen, waardoor ongewenste wervelingen in de luchtstroom worden voorkomen. Tevens wordt daardoor condensatie van vochtige en koude lucht vermeden.

De basisplaat onderaan het buissysteem is op meer dan 400 verschillende dakpantypen aan te sluiten. De dakdoorvoer, met onderplaat, is in diverse kleuren leverbaar. De dakdoorvoer van Klober GmbH en Co KG te Ennepetal in Duitsland is geschikt voor het afzuigen van verbruikte lucht uit keukens en sanitaire ruimten.

De Vent-Fix is een kant en klare ventilatiebuis waarop een ventilatiedakdoorvoer of ontluchtingsafvoer is aan te sluiten. De flexibele buis is voorzien van een adapter, waardoor de buis letterlijk in een handomdraai op een afzuigrooster of ontluchtingspijp is aan te sluiten. Aan de kant van de ontluchter of ventilatiedakdoorvoer is de buis heel snel met behulp van een klemveer te bevestigen. De buis is in diverse kleuren te leveren.

Flexibele, geheel aangepaste slang, maakt aansluiting van onderdelen gemakkelijk.

Vorm kop ventielatiedakdoorvoer zorgt voor wervelvrije luchtafvoer.

Reageer op dit artikel