nieuws

Komatsu verscheept nieuwe modellen naar continent

bouwbreed Premium

De eerste PC160-6 en PC180-6 Komatsu graafmachinemodellen, vervaardigd in Engeland, zijn afgelopen week op het vaste continent aangevoerd. De 16 ton zware PC160-6 die speciaal voor de Europese markt werd ontwikkeld, zal ook naar de VS worden geexporteerd.

Hij gaat de PC150HD-5 vervangen en is ten opzichte van dit model uitgerust met een verbeterde bediening en biedt de mogelijkheid van een 2-voudige giek. Het vermogen van deze nieuwe 950 liter machine bedraagt 78 kW. Afhankelijk van de uitvoering varieert het machinegewicht van 16 tot 17,4 ton.

De beproefde Komatsu PC180-5 wordt vervangen door de PC180-6. Deze machine heeft een eigen massa van 18 ton en wordt leverbaar in twee uitvoeringen. Als PC160LC-6 beschikt de machine over een standaard verlengde onderwagen, en onder de typeaanduiding PC180NLC-6 wordt de machine geleverd op smalle onderwagen met smalle rupsen. Ook deze machine beschikt over een motorvermogen van 78 kW. Afhankelijk van de bakgrootte die kan varieren van 270 tot 1140 liter kan het machinegewicht oplopen tot 19 ton.

Behalve een hydraulische en elektronische besturing zijn beide modellen standaard uitgerust met Power Max en Speed Down voorzieningen. De Power Max voorziening draagt zorg voor verhoging van het vermogen van de werkuitrusting, de Speed Down vermindert de snelheid maar verhoogt ook tegelijkertijd het vermogen van de werkuitrusting. De eveneens standaard ingebouwde Auto Deceleration draagt bij tot een economisch brandstofverbruik door het motortoerental automatisch te verlagen wanneer de bedieningselementen meer dan 4 seconden in neutraal staan.

Reageer op dit artikel