nieuws

Katreinetoren

bouwbreed

De Katreinetoren, het kantoorpand van NS Vastgoed naast station Utrecht Centraal wordt vanaf volgende maand gerenoveerd. In april wordt begonnen met sloopwerk en asbestbestrijding in het toren die twaalf verdiepingen telt. Om het pand in de toekomst aan alle moderne eisen te laten voldoen zal het volledig worden gestript.

Alle installaties voor verlichting en verwarming, maar ook de beglazing en opvallende betonnen balkons worden verwijderd. Architectenbureau BV Articon uit Amersfoort heeft een nieuw ontwerp gemaakt.

Het meest in het oog springend wordt de nieuwe gevel. De bestaande betonconstructie wordt volledig transparant ingevuld met glas. Het aantal meters bruikbaar vloeroppervlak wordt groter omdat de nieuwe gevel buiten de bestaande constructie komt. Bovendien komt er een halve verdieping op de top bij.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels