nieuws

Kamervragen over mislukte actie N9

bouwbreed

Het Kamerlid Leers (CDA) heeft vragen gesteld naar aanleiding van de mislukte campagne om geld bijeen te brengen voor de verbetering van de N9 (Alkmaar-Den Helder). Het Kamerlid vraagt zich af hoe het nu verder moet met de financiering en of het ministerie van Verkeer en Waterstaat bereid is om de bijdrage te verhogen.

Het bedrijfsleven bracht f. 300.000 bijeen, terwijl f. 1 miljoen nodig is.

Leers vindt dan ook dat er in gekeken moet worden naar de financieringsvorm van de resterende fasen van het po. Met name met betrekking tot de omleidingen bij de plaatsen Stolpen, St.Maartensvlotbrug, Burgervlotbrug en de belangrijke omleiding bij Schoorldam.

Het Kamerlid kan zich voorstellen dat individuele ondernemers niet zo erg gemotiveerd zijn bij te dragen aan de financiering van infrastructuur. Zij vinden dat die taak in principe bij het Rijk hoort. Ondernemers ervaren de bijdrage als onredelijk omdat met de regeling Economische Structuurverbetering Nederland is geregeld dat poen in de Randstad zonder eigen bijdrage van de regio naar voren te halen zijn. Terwijl voor versnelling van poen daarbuiten een regionale bijdrage van 20 procent wordt geeist.

Reageer op dit artikel