nieuws

ING’er Jacobs ‘man van het jaar 1997’

bouwbreed

Aad Jacobs, voorzitter Raad van Bestuur ING Groep, is afgelopen weekend in Cannes tot ‘Man van het Jaar 1997’ gekroond. Dit gebeurde tijdens de MIPIM, de internationale Vastgoedbeurs die door Reed Elsevier voor het achtste achtereenvolgend jaar op touw is gezet. Jacobs sleepte de titel in de wacht omdat hij volgens de jury “een belangrijke impuls aan de internationalisering van vastgoedactivititeiten heeft gegeven”.

Het bank- en verzekeringsconcern ING Groep is overigens van plan om de komende jaren 20 tot 30 procent meer in vastgoed te beleggen. Als ING Groep zijn plannen waarmaakt trekt het jaarlijks zo’n f. 600 tot f. 700 miljoen in vastgoed. Als voornaamste reden hiervoor gaf Aad Jacobs gisteren in de Telegraaf dat, mede door de sterke koerswijziging, het aandelenpakket sterker was gegroeid dan de onroerend goedprotefeuille. “Door de koersexplosie op de effectenbeurzen is het aandelenbelang drie keer zo groot als dat na onroerend goed. Op zich nog geen ramp, maar we vinden het wel wat groot worden”, aldus de Vastgoedman van het jaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels