nieuws

Heemstede

bouwbreed

Burgemeester N.H. van den Broek-Laman Trip van Heemstede heeft gisteren het startsein gegeven voor de installatie van cv-ketels met zonneboiler in 25 woningen van Woningstichting Binnenhof. De uitvoering is in handen van Vogel Installatietechniek; leverancier van de zonneboilers is Agpo/Zen.

Hoewel het niet het grootste po in zijn soort is, is het toch in Nederland nog vrij bijzonder dat zonneboilers pomatig worden geinstalleerd in bestaande woningen. Van de zonneboilers die vorig jaar in Nederland werden geplaatst was dit bijvoorbeeld slechts 17 procent. De meerkosten van de zonne-energiecomponent in de installaties in Heemstede bedragen f. 2800 per woning. Daarvan wordt circa f. 1800 gesubsidieerd door Senter, Energiebedrijf Zuid-Kennemerland en de gemeente Heemstede.

Reageer op dit artikel