nieuws

FNV en GroenLinks voor IJburg

bouwbreed

De FNV en GroenLinks hebben zich dinsdag actief in het campagnegewoel gemengd over de aanleg van de Amsterdamse nieuwbouwwijk IJburg. Beide roepen Amsterdammers op om volgende week bij het referendum voor IJburg te kiezen.

De raadsfractie van GroenLinks toonde zich altijd al voorstander van de bouw van 18.000 woningen in het IJmeer. IJburg is volgens GroenLinks uit milieuoogpunt het beste alternatief om de woningnood te verlichten. Wonen, milieu en natuurontwikkeling gaan er goed samen. De partij ziet bouwen in Almere niet zitten omdat daardoor het autoverkeer zal toenemen. Ook de afdeling Amsterdam van de FNV roept Amsterdammers op om voor de wijk te kiezen. Volgens de vakbond zorgt IJburg voor werkgelegenheid en is de wijk sociaal en economisch van vitale betekenis. De bouw tast volgens de FNV de natuur niet wezenlijk aan. De bond is wel tegen verdere bouw in het IJmeer.

Volgende week gaan Amsterdammers naar de stembus om voor of tegen IJburg te stemmen. Voor- en tegenstanders voeren al maanden een harde campagne om de kiezer aan hun zijde te krijgen.

Reageer op dit artikel