nieuws

Drie architecten gekozen voor ontwerp Bouwhuis

bouwbreed

De architectenbureaus AGS, Dam en Klunder zijn geselecteerd om een voorlopig ontwerp te maken voor het Bouwhuis, het nieuwe gezamenlijk onderkomen van de AVBB en zijn lidverenigingen.

Om tot haar keuze te komen heeft de commissie huisvesting gesproken met tien bureaus. Als wegingsfactoren stonden vijf vragen centraal: wie zijn ze, wat doen ze, hoe kijken ze aan tegen de opdracht, de stedenbouwkundige situatie en het contract. Unaniem kwam zo de keuze tot stand voor AGS architecten en planners uit Heerlen (poarchitecten ir. C.J.H. Buijzen en J.H. Decker), Cees Dam en partners uit Amsterdam (poarchitecten Cees en Diederik Dam) en Henk Klunder architecten uit Rotterdam (poarchitect ir. B.J. Sybesma). Half mei moeten de architecten hun voorlopig ontwerp klaar hebben. De keuze die de commissie huisvesting uit deze drie maakt, moet medio juni de ledenvergadering van de AVBB accorderen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels