nieuws

Doughty Hanson neemt Geberit over

bouwbreed

De Engelse kapitaalvennootschap Doughty Hanson en Co heeft de Geberit Groep, de Europese marktleider in sanitair, overgenomen. Afgelopen maandag zijn de desbetreffende contracten in Zurich ondertekend. Het Engelse bedrijf garandeert Geberit een onverminderde voortgang van zijn activiteiten. Doughty Hanson en Co brengt de aandelen onder in een nieuw op te richten Zwitserse holding. Het geinvesteerde bedrag dat er mee is gemoeid bedraagt in totaal meer dan f. 2,3 miljoen.

Doughty Hanson en Co beheert een van de grootste Europese fondsen voor participatie in ondernemingen. Het bedrijf heeft grote ervaring met het verwerven van marktleidende ondernemingen en het begeleiden van de ondernemingen tot en met toetreding tot de beurs.

De zittende Raad van Beheer van Geberit International AG met Klaus Geberit als voorzitter en Theophil Vincenz als vicevoorzitter, zal zich terugtrekken uit de bedrijfsleiding. Nigel Doughty, CEO van Doughty Hanson en Co zal het voorzitterschap van de Raad van Beheer overnemen. Gunter F. Kelm blijft de voorzitter van de concernleiding en hij wordt tevens benoemd in de Raad van Beheer. De samenstelling van de concernleiding blijft verder ongewijzigd.

Reageer op dit artikel