nieuws

Dakelementen isolerend gedicht met T-profiel

bouwbreed Premium

Voor het dichten van de naad tussen gemonteerde dakelementen op hellende daken, heeft Unidek Bouwelementen een kunststof T-profiel ontwikkeld en op de markt gebracht. Deze manier van dichten moet een alternatief vormen voor het dichten met PU-montageschuim. Het T-profiel van Unidek Bouwelementen BV te Gemert is toe te passen bij alle standaard hellende dakelementen van het bedrijf. Het vastzetten geschiedt door het inklemmen van twee kunststofvleugels aan het T-profiel.

De stilstaande opgesloten lucht tussen de vleugels en de T zorgt daarbij voor een goede isolatie en sluit koudebruggen uit. Het voordeel van het T-profiel boven montageschuim is, dat het T-profiel gemakkelijk is te verwijderen tydens de sloopfase. De gescheiden eps-platen en de kunststofprofielen alsmede het vrijgekomen houtwerk zijn dan gemakkelijk te recyclen. Het aanbrengen van het T-profiel bij de montage van de dakelementen vergt veel minder tijd, dan het spuiten van pu-schuim. Daardoor is deze dichting met het T-profiel goedkoper dan die met de schuim. Mede dankzij deze ontwikkeling heeft het bedrijf het BS 7750 certificaat verworven voor het hele productieproces, inclusief de retourname van eps uit de sloop en het recyclen daarvan tot nieuwe isolatieproducten. Ook de afdelingen die voor het productiebedrijf werken vallen hieronder.

Reageer op dit artikel