nieuws

Compleet pakket voor graffitiverwijdering

bouwbreed

Supral Fabriek BV uit Breda heeft een pakket graffitiverwijderaars op de markt gebracht dat speciaal is bedoeld voor het verwijderen van kleinere bekladdingen door particulieren en onervaren bedrijven. De producten gaan vergezeld van een matrix waarop kan worden afgelezen welk product moet worden gebruik voor het verwijderen van een bepaalde bekladding (spuitbusverf, viltstift, teer, kwastverf) op een bepaalde ondergrond. Volgens Supral ke met het pakket de meeste bekladdingen worden verwijderd zonder dat een (duur) schoonmaakbedrijf hoeft te worden ingeschakeld.

Het pakket bestaat uit twee soorten ‘buffers’ in een spuitflacon die moeten voorkomen dat losgeweekte graffiti dieper in de ondergrond dringen. De buffer moet ook voorkomen dat de ondergrond wordt aangetast. De eigenlijke graffitiverwijderaars zijn twee ‘strippers’ in spuitflacons en drie ‘pasta’s’ die volgens de aanwijzingen in de matrix moeten worden opgebracht. De strippers en pasta’s hebben verschillende sterktes. De matrix geeft aan hoelang de diverse producten moeten inwerken en hoe ten slotte de graffiti moet worden verwijderd. De producten zijn gebaseerd op van alcoholen-afgeleide oplosmiddelen.

Een compleet Supraf-pakket met verpakkingen van een halve liter kost inclusief de hulpmiddelen om de producten aan te brengen circa f. 100. Voor poreuze ondergronden moet de gebruiker zelf zorgen voor een hogedrukreiniger.

Reageer op dit artikel