nieuws

Chinese interesse voor attractiepark Zoetermeer

bouwbreed Premium

Een Chinese delegatie is deze week in Nederland te gast om onder meer de mogelijkheden te onderzoeken voor een miniatuurpark in Zoetermeer. Sweet Lake China moet de attractie gaan heten. Dat heeft de Zoetermeerse wethouder H. Oosterop-Van Leussen van Economische Zaken bevestigd.

Het park moet iets groter worden dan Madurodam en langs de A12 tussen Zoetermeer en Den Haag komen. De wethouder denkt dat het park er uit zal gaan zien als een soort Floriade met miniaturen van Chinese bouwwerken daartussen. Zo krijgt bij voorbeeld ook de Chinese Muur op die manier een stek in de Zuid-Hollandse plaats.

In november vorig jaar was het stadsbestuur al bekend met de particuliere Chinese interesse maar de wethouder betitelde die destijds als “erg pril”. Nu gelooft ze iets meer in de kansen van het park, maar houdt nog steeds een flinke slag om de arm.

“We weten nog niet veel van het initiatief. Zo is het nog onduidelijk hoeveel hectare ze nodig hebben. Voor ons is wel duidelijk dat we er geen cent in willen steken en ik heb begrepen dat met het po een investeringsbedrag van om en nabij de f. 70 miljoen is gemoeid.”

De initiatiefnemer heeft al dergelijke miniatuurparken in China zelf en in Taiwan en Florida. Als Zoetermeer doorgaat dan is dat de eerste Europese

Reageer op dit artikel