nieuws

Buderus Nefit neemt CHV in Meppel over

bouwbreed

Buderus Nefit Holding in Deventer neemt Centrale Handels Vennootschap in Meppel over. CHV is een dochter van de Meppeler Machinefabriek. Door de overname kan de Duitse Buderus Heiztechnik, waarvan Buderus Nefit Holding een dochter is, het netwerk van eigen verkoop- en serviceorganisaties in Europa verder uitbreiden.

CHV heeft al vijftig jaar de exclusieve verkooprechten van producten van Buderus Heiztechnik in Nederland en heeft een sterke positie in vooral middelgrote en grote ketelvermogens. Het verkoopprogramma bestaat verder uit pompen, boilers en branders. CHV had in 1996 een omzet van circa f. 17 miljoen en telt vijftig medewerkers.

Buderus Nefit is voor honderd procent eigenaar van Nefit Fasto. Dat bedrijf heeft een leidende positie op de Nederlandse markt voor hoogrendementtoestellen.

Buderus Heiztechnik heeft een omzet van DM 2 miljard en 5500 personeelsleden.

Reageer op dit artikel