nieuws

Bouw- en Houtbond te laat geinformeerd

bouwbreed

De Bouw- en Houtbond FNV vindt dat hij te laat is geinformeerd over de overname in strijd met de SER fusie gedragsregels. Daardoor is nog onvoldoende informatie en tijd beschikbaar om de sociale, economische en juridische gevolgen voor de werknemers bij beide bedrijven vast te stellen.

Op grond van de nu gekregen informatie stelt de bond vast dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen en dat de overname een versterking van de positie van de Walcherse Bouw Unie kan betekenen. Wel wil de bond binnen twee weken overleg met Heijmans en WBU om uitvoerige informatie te krijgen over de motieven en de gevolgen. De fusie is overigens voor de bond op zich geen verrassing. Zij past in de trend tot concentratie in de bouw.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels