nieuws

Bezwaren tegen nieuwe rijksweg Eindhoven-Oss

bouwbreed

De aanleg van de nieuwe rijksweg Eindhoven-Oss roept veel bezwaren op van milieuorganisaties. De kritiek betreft de geplande omleidingen bij Oss, omlegging Heesch en Hoog Beugt. Dat bleek bij de Raad van State. Met de rijksweg komt er een rechtstreekse aansluiting op de A50 ‘s-Hertogenbosch-Nijmegen. De provincie heeft de bestemmingsplannen van Oss en Bernheze goedgekeurd. Volgens de provincie wil zij met deze trajecten de leefbaarheid en de bereikbaarheid van de regio vergroten. Grote prioriteit geeft zij aan de oplossing van de verkeersdrukte in de verbinding van Veghel en Uden naar Oss door de kern Heesch.

De vereniging Milieudefensie ziet in de realisering van de rijksweg geen structurele oplossing voor de verkeersproblemen. Zij ziet mogelijkheden in een betere regulering van het vrachtverkeer om de kernen, met gebruik van bestaande wegen.

Uitspraak 17 maart.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels