nieuws

Beursplein winnaar NRW-jaarprijs

bouwbreed

De NRW (Nederlandse Raad van Winkelcentrum) heeft zijn Jaarprijs 1997 toegekend aan het Winkelcentrum Beursplein in Rotterdam. De traverse onder de Coolsingel, die twee winkelgebieden verbindt, is een ontwikkeling van Multi Vastgoed BV te Gouda, het totale planconcept is afkomstig van stadgenoot T+T Design.

De jury roemde onder andere de verdiepte passage. “De ruim en geleidelijk aflopende trappartijen, de zeer belangrijke aansluiting op het eveneens vernieuwde metrostation, het aantrekkelijke assortiment van de kleinere winkels aan de traverse en vooral ook de zeer verzorgde uitvoering van bestrating, wanden en straatmeubilair, hebben gemaakt dat er geen ordinaire metro-ingang is ontstaan met wat winkeltjes, zoals men vaak in zoveel steden ziet.”

Naast het Beursplein waren ook het winkelcentrum Kanaleneiland in Utrecht en het Ursulinencomplex te Weert genomineerd. De NRW Jaarprijs ging vorig jaar naar winkelcenturm ’t Loo in Heiloo.

Reageer op dit artikel