nieuws

Berlijn krijgt drie nieuwe markthallen

bouwbreed Premium

Met de bouw van markthallen verwachten investeerders, stadsplanners en middenstanders Berlijn nieuwe vitaliteit te geven. Drie nieuwe complexen staan er er momenteel in de planning en wel die aan de Landsberger Tor in Marzahn en bij het S-Bahnstation in Hellersdorf, alsmede de Steglitzer Ferdinand Markt.

Het verst in de voorbereiding is die aan de Landsberger Tor in het dichtbevolkte nieuwbouwgebied in Oost-Berlijn. Op een terrein van 50 ha komt, naast woningen en kantoorruimten, op de begane grond een overdekte markt met 4.600 m2 verkoopoppervlakte. Men verwacht een koperspotentieel binnen een straal van vijf kilometer van 340.000 mensen. Met de bouw van dit complex is een investering van 1,1 miljard DM gemoeid.

Op slechts 4 kilometer afstand wordt bij het S-Bahnstation Hellersdorf, op een 31 ha groot terrein voor 2,2 miljoen DM het nieuwe Hellersdorfer stadscentrum gebouwd. Naast 1.000 woningen, winkels, scholen en een hogere vakschool komt er een 900 m2 groot handelscentrum, de markthal Mark(t) Brandenburg. Hier zullen voornamelijk producten uit het Land Brandenburg worden aangeboden.

In Steglitz wordt de al 90 jaren oude Ferdinand Markt gerenoveerd. Het ontwerp voorziet, evenals bij de voorgenoemde hallen, in een overdekt marktplein. Deze zomer wordt met het 30 miljoen DM kostende po begonnen.

Reageer op dit artikel