nieuws

Belangstelling voor Dach+Wand’97 groot

bouwbreed

De belangstelling voor de beurs Dach+Wand in Bremen blijkt groot. Ongeveer 450 exposanten uit 17 landen hebben voor deelname geboekt. De beurs die plaatsvindt van woensdag 7 tot en met zaterdag 10 mei, heeft inclusief de 10 beurshallen en buitenterrein een netto oppervlakte van 33.000 m2. Verwacht wordt dat alle beschikbare ruimte wordt benut. Op de beurs zullen voor het eerst de DUD, Geschaftsbereich Dach- und Dichtungsbahnen im IVK te Darmstadt, samen met de fabrikanten van kunststof en rubberdakbanen in hal 1 staan. Een zwaartepunt betreft het hergebruik van gesloopte dakmaterialen. Daarin speelt de AfDR Arbeitsgemeinschaft PVC dakbanen recycling te Troisdorf een belangrijke hoofdrol.

Drie nieuw gebouwde beurshallen hebben het oude beursgebouw vervangen. Op de beurs worden noviteiten getoond uit alle sectoren van de branche. Ook de bijbehorende gereedschappen komen aan bod.

Het accent zal liggen op het gebruikmaken van zonne-energie, warmte-isolatie en recycling. Van de deelnemers is 10% buitenlander. De hallen en terreinen zijn productgroepsgewijs ingedeeld. Zo is een hal geheel gewijd aan machines en gereedschappen voor platte daken en afdichtingen.

Zoals gebruikelijk vindt tijdens de beurs weer de landelijke conferentie van het Duitse Verbond van Dakdekkers plaats. Deze bijeenkomst op 7 mei heeft als thema ‘Milieubehoud met dak en muur’. Op vrijdag 9 mei komt het presidium van de International Federatie van Dakdekkers (IFD) bijeen en wordt tevens een symposium gehouden over marketing en bedrijfsvoering. De beurs is dagelijks open van 9 uur tot 18 uur.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels