nieuws

Afvalzak voor kleine bouwwerken Belgie

bouwbreed

Voor het afval van kleine nieuw- en verbouwwerkzaamheden in Belgie is een afvalzak te koop. Hij wordt per post toegestuurd of kan worden afgehaald en kost Bf 2750 inclusief BTW. De zak is goed voor 1500 kg afval ofwel ca. 25 vuilniszakken, met een omvang van maximaal 1 kubieke meter. Als de bouwafvalzak vol is, kan de gebruiker dat via een gratis telefoonnummer melden. Hij wordt dan binnen twee dagen opgehaald en de inhoud wordt gerecycled.

Het is belangrijk dat de zak goed wordt dichtgebonden, om te voorkomen dat derden hem gebruiken. Er mag geen chemisch afval in de bouwafvalzak terechtkomen. De zak is een initiatief van het Belgium Recycle Network (BRN), te vergelijken met het Recycle Nederland Netwerk te Amsterdam. Het verwerken van het afval is bij de kosten van de aanschaf inbegrepen. Het Belgium Recycle Network is (in Belgie) te bereiken via tel. (0800) 990 87.

Reageer op dit artikel