nieuws

Zelfnivellerende bouwlaser met afstandsbediening

bouwbreed Premium

Incomatic Onderhoudstechniek uit Lisse introduceerde op de Bouwbeurs de nieuwe Incom bouwlaser Lasertronic van het type 40. Het betreft hier een zelfnivellerende bouwlaser met afstandsbediening.

De Lasertronic (LT40) is een volautomatisch zelfnivellerende bouwlaser waarbij alle functies worden bediend via de bijgeleverde eenknops-afstandsbediening. Het laserapparaat heeft een zichtbare laserdiode van 633 nM en kent een nauwkeurigheid van +/- 0,3 mm/m. Een speciale coating op het prisma zorgt voor een heldere punt of streep die kan worden gepoeerd op elke gewenste plaats.

De bouwlaser LT40 is zowel verticaal als horizontaal te gebruiken en kiest automatisch of verticale instelling.

EWS

Evenals de bestaande Lasertronics is ook de LT40 uitgerust met een Early Warning System (EWS). Dit waarschuwingssysteem schakelt de laser automatisch uit wanneer deze als gevolg van stoten, trillen etc. wordt ontregeld.

De LT40 is daarnaast uitgevoerd met een Low Battery functie. Deze controleert de batterijspanning en waarschuwt de gebruiker ruim op tijd dat de batterijspanning te laag is. Met een volledig geladen accu kan gemiddeld 12 uur continu worden gewerkt met de laser. Indien de batterij dient te worden bijgeladen kan dit, zonder dat de functies uitvallen, tijdens het werk gebeuren. De afmetingen van de laser bedragen 123 x 123 x 165 mm.

De afstandsbediening van de LT40 kent zes zendfuncties die op eenvoudige wijze te bedienen zijn. Binnen deze functies kan gebruik worden gemaakt van vier zendcodes. Het maximale zendbereik bedraagt, afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden, 150 meter.

De Lasertronic type 40 is te gebruiken door aannemers, keukeninstallateurs, plafondinstallateurs, elektro-installateurs en de interieur- en utiliteitsbouw.

Reageer op dit artikel