nieuws

Viaduct over N11 bij Hazerswoude Rijndijk

bouwbreed

Waar de toekomstige rijksweg N11 de provinciale weg van Hazerswoude Rijndijk naar Hazerswoude Dorp ontmoet, wordt een ongelijkvloerse kruising aangelegd. Het viaduct daarvan wordt aangelegd door Ballast Nedam Beton en Waterbouw. Met dit werk is een bedrag gemoeid van ongeveer f. 13,5 miljoen.

Dit deel van het werk heeft meer dan een half jaar stilgelegen. Dit omdat de N11 bij nader inzien als 1×2 autoweg met vluchtstrook aangelegd zal worden. Er komen dus gescheiden rijbanen met elk een rijstrook en een vluchtstrook. Blijkt na openstellen op 11 november 1998 dat de capaciteit te gering is dan worden van de vluchtstroken rijstroken. Het werk aan de viaducten is nu hervat. Er worden liggers geplaatst. Het viaduct moet in september volgend jaar gereed zijn.

Reageer op dit artikel