nieuws

Verhuizing pretpark Appelscha uitgesteld

bouwbreed

De provincie Friesland heeft de plannen van Grontmij voor een bungalowpark bij het Friese dorp Appelscha afgekeurd. Voor de gemeente Ooststellingwerf is het besluit een teleurstelling omdat met de verkoop van de bungalows een deel van de verhuizing van het Appelschaaster pretpark Duinenzathe zou worden gefinancierd.

De verhuizing van het pretpark blijft een zorgenkindje van Ooststellingwerf. Het park groeit uit haar jasje en moet naar een andere locatie buiten het dorp. Om deze verplaatsing te financieren, ontwikkelde de gemeente verschillende plannen. Zo stonden op de locatie van de manege in Appelscha 36 appartementen en 12 half vrijstaande woningen gepland. Het plan werd najaar 1996 geschrapt. Ook de nieuwbouw van 12 appartementen op de Boerestreek haalde het niet.

Door het afzien van het bungalowpark lijken de kansen voor het pretpark verkeken. De gemeente wil daar echter niets van weten. Intern wordt naarstig naar andere financiele middelen gezocht. Ook de Grontmij geeft zich nog niet gewonnen. Het ingenieursbureau beslist binnenkort of er elders in Appelscha nieuwbouw mogelijk is.

Reageer op dit artikel