nieuws

Vastgoedfonds Capa City verhoogt beleggingsresultaat

bouwbreed Premium

Het aan de Amsterdamse effectenbeurs genoteerde vastgoedfonds Capa City Realty heeft zijn totale beleggingsresultaat met 22,1 procent vergroot tot f. 11,45 miljoen.

Aan ontvangen huren minus financierings- en exploitatiekosten verdiende Capa City met f. 12,4 miljoen, 40 procent meer dan in 1995. Daarmee is het directe beleggingsresultaat uitgekomen op 8,6 procent.

Capa City boekte weliswaar nog wel f. 230.000 boekwinst op de verkoop van enkele panden, maar het boekte de vastgoedportefeuille met f. 1,17 miljoen af. Daardoor viel het indirecte beleggingsresultaat f. 950.000 negatief uit.

Voor 1997 verwacht Capa City een nagenoeg zelfde direct beleggingsresultaat (huren minus financierings- en exploitatiekosten) als in 1996. Het fonds prijst zich gelukkig met een geringe leegstand. Zou die nog verder ke worden weggewerkt, dan kan het direct beleggingsresultaat oplopen tot 9 procent of meer.

De bezettingsgraad van de panden is met 97 procent een fractie minder dan in 1995.

Reageer op dit artikel