nieuws

Uitbreiding voor Abe Lenstra-stadion

bouwbreed

Het Abe Lenstra-stadion in Heerenveen zal in twee fases worden uitgebreid. Maart aanstaande zal Van Wijnen Noord uit Gorredijk met de werkzaamheden aanvangen. De eerste fase vergt circa f. 4 miljoen en betreft de uitbreiding van het hoofdgebouw met ongeveer 1600 m2 ten zuiden van de hoofdingang en een herindeling van diverse ruimtes. Vorig jaar werd een identieke verbouwing al aan de noordkant van de hoofdingang gerealiseerd.

De tweede fase behelst een uitbreiding van de stadioncapaciteit met enkele duizenden plaatsen door het plaatsen van een tweede ring op de Oosttribune. Dit moet nog nader worden uitgewerkt.

Ook wordt de hoofdingang verplaatst naar de oostkant van het stadion. Het plan omvat verder de bundeling van een aantal sportvoorzieningen met medisch centrum en uitgaansgelegenheid rond het stadion. De gemeente Heerenveen en sportinstituut CIOS zijn nauw betrokken bij dat po.

Reageer op dit artikel