nieuws

Trappen snel te renoveren met polyesterbeton

bouwbreed

Trappen ke snel en makkelijk gerenoveerd worden met prefab onderdelen van polyesterbeton. Holonite BV te Halsteren introduceert daarvoor de ‘bliksemsnelle renovatie methode’.

Bij de renovatie van betonnen trappenhuizen in woongebouwen is het vaak nodig om snel en droog te werken. De woningen moeten immers tijdens het werk bereikbaar blijven. Holonite, producent van prefab onderdelen van polyesterbeton, heeft gedurende de afgelopen jaren ervaring opgedaan met het renoveren van trappen en bordessen met behulp van geprefabriceerde treden, stootborden en andere hulpstukken zoals plinten, schrobstukken en harpstukken.

Zij worden nauwkeurig op maat vervaardigd volgens de specificaties van de klant. Het renoveren van trappenhuizen gaat op die manier veel sneller dan met bijvoorbeeld giet- of smeermortel.

Structuren en kleuren

Het polyesterbeton wordt in mallen gegoten. Er ke allerlei voorzieningen worden aangebracht, zoals anti-slip profielen, afvoergoten, schrobstukken, uitsparingen en verjongingen.

Het oppervlak van polyesterbeton is strak en glad. Het kan worden uitgevoerd in allerlei kleuren en structuren, door de toevoeging van bepaalde kleurstoffen en korrels. Een voorbeeld zijn de zogenaamde Grano-kleuren Grannero, Granbianco en Grangio. Volgens G. Noorthoek, verkoopleider bij Holonite, zijn deze structuren een groot succes. Dat wordt toegeschreven aan de fraaie uitstraling, die veel weg heeft van natuursteen. Holonite brengt het systeem voor de renovatie van trappen op de markt onder de naam ‘bliksemsnelle renovatie methode’ (BRM). De ervaring is, dat de doorlooptijd bijzonder kort kan zijn.

Het aanbrengen van de gerede polyesterbeton elementen gaat bijzonder snel. De onderdelen worden met primer voorbehandeld en voorzien van dubbelzijdig schuimband.

Daarna worden twee lijmstroken aangebracht. De treden, stootborden en andere onderdelen ke vervolgens onmiddellijk worden aangebracht. De dubbelzijdige band zorgt voor voldoende hechting voor de eerste 24 uur. De treden mogen direct belast worden. De lijm zorgt daarna voor een duurzame hechting en bestandheid tegen bijvoorbeeld een verhuizing. Een met polyesterbeton gerenoveerd trappenhuis gaat volgens Holonite zeer lang mee.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels