nieuws

Systeem voor transport van mortel op de bouwplaats

bouwbreed

Beamix Mortelprodukten BV te Eindhoven heeft een zeer compact systeem ontwikkeld voor het pneumatisch transporteren van mortel op de bouwplaats. Het bestaat uit een silo waarin de mortel wordt opgeslagen, en een menger waarin de specie wordt aangemaakt. De menger is klein en gemakkelijk te verplaatsen. Hij neemt een oppervlak van slechts 2,10 bij 0,75 meter in beslag en kan door openingen met een hoogte van minimaal 1,70 m. De gebruikelijke werkhoogte is 2,70 meter, maar in bijzondere gevallen kan het ook minder.

De silo heeft voldoende aan een oppervlak van 2,50 bij 2,50 meter en een hoogte van 6,40 meter. Om hem te plaatsen is een breedte van 3,80 en een hoogte van 7,50 meter nodig. De menger wordt door middel van een slang met de silo verbonden. Een compressor blaast de droge mortel naar de menger, bij de normale uitvoering van het systeem over een afstand van maximaal 30 meter en bij de opgevoerde versie tot een afstand van 60 meter. De bediening van het Pneumatisch Transport Systeem (PTS) van Beamix is geheel geautomatiseerd. Het is een droog systeem, zodat alleen de menger (van het doorstroomtype) na gebruik gereinigd hoeft te worden. De transportslang wordt na elke charge automatisch leeggeblazen. Het PTS van Beamix komt het best tot zijn recht op bouwplaatsen met weinig ruimte en in dichtbebouwde binnensteden.

Reageer op dit artikel