nieuws

Supermarkt tegenover Paleis op de Dam

bouwbreed

In een voormalige telefooncentrale tegenover het Paleis op de Dam te Amsterdam wordt een supermarkt gevestigd. Het pand wordt in opdracht van KPN Vastgoed en Albert Heijn Winkeltechniek gerenoveerd door aannemingsmaatschappij Konst en Van Polen BV te Westwoud. Voorbij Betontechniek levert de betonnen vloeren voor de kelder en de begane grond. “Het is een bewerkelijke klus”, aldus ing. G.H.M. Oostdam, technisch commercieel medewerker van Voorbij Betontechniek BV te Uithoorn.

De winkelstellingen die op de vloer geplaatst worden zorgen voor een extra belasting. Daarom worden boven de steunpunten wapeningsmatten aangebracht, om de vergrote momenten op te nemen. De keldervloer wordt uitgevoerd met staalvezels. Beide vloeren worden uitgevoerd met beton B25 en spramex, fijn grind met een maximale korrel van 16 mm. De bestaande vloeren worden eerst opgeruwd en aangebrand. Daarna wordt het beton met een pomp in het werk gestort.

In verband met de afwerking van de vloeren met gelijmde tegels moeten zij bijzonder vlak worden uitgevoerd. Dat vereist meer dan normale aandacht tijdens het storten en bij de nabehandeling. Het werk aan de winkel kan een week na het storten worden voortgezet, verwacht Oostdam. De supermarkt wordt eind april geopend.

Reageer op dit artikel