nieuws

Stadstoilet spoelt en reinigt volautomatisch

bouwbreed

In Weert is aan de passantenhaven een nieuw type stadstoilet in gebruik genomen. Aan het ontwerp zijn speciale eisen gesteld. Zo moest het toilet in zowel moderne stedelijke centra als in oude dorpskernen als ook in recreatieve gebieden passen. Ook moest het tegen een stootje ke en probleemloos functioneren.

Het toilet is opgebouwd uit aluminium in combinatie met een nieuw soort kunststof. Daardoor heeft het een uiterlijk van graniet. Ook is het uit te voeren met een uiterlijk van marmer of leisteen. Dit alles in een grote varieteit in kleuren.

Volgens de leverancier is het toilet bestand tegen graffiti. Door het licht opgeruwd oppervlak vallen krassen niet op. De twee zuilen en de vier hoekelementen zijn ’s avonds verlicht, hetgeen. de attentiewaarde en de veiligheid verhoogt. Een computersysteem zorgt ervoor dat het toilet na gebruik volautomatisch wordt gereinigd en gedroogd. Na elke vijfde gebruiker wordt ook de vloer automatisch gereinigd. Achter het toilet zit een technische ruimte.

Het toilet is compleet uitgerust met een wasgelegenheid, zeep, handendroger, spiegel en afvalbak. Bij stroomuitval wordt een noodverlichting ingeschakeld. Bij het overschrijden van een bepaalde maximale gebruiksduur gaat een akoestisch alarm af en wordt de deur automatisch ontgrendeld. De deur is overigens altijd van binnenuit te ontgrendelen. De toiletruimte is voorzien van een verwarming, zodat het toilet ook in de wintermaanden probleemloos is te gebruiken. Het toilet is te kopen of te leasen bij SaniTronics International BV te Raamsdonkveer of Armada Outdoor International te Eindhoven. Behalve dit standaardmodel bestaat een versie, die geschikt is voor rolstoelgebruikers. Ook is er een combinatie van een toilet met twee urinoirs.

Reageer op dit artikel